Kävimme aamupäivällä ystäväni luona kylässä. Hänellä on Selinaa hiukan nuorempi tytär. Jännitin vähän kyläilyreissua, kun aikaisempien jutustelukertojen perusteella olemme todella eri linjoilla lähes kaikessa lasten hoitoon ja kasvatukseen liittyvässä. Edellisellä kerralla kun olimme heillä kylässä, olin noin viikon ajan todella vihainen ja pettynyt joidenkin ystäväni mielipiteiden vuoksi. Tällä kertaa sujui kuitenkin hyvin. Keskustelimme kyllä asioista joista meillä kummallakin on oma, täysin toisistaan poikkeava mielipide. Yritin kuitenkin pysyä tyynenä ja olla liikaa tuputtamatta omia mielipiteitäni.

Olen joissakin asioissa aika ehdoton. Suhtaudun hyvin myönteisesti (pitkään) imetykseen, perhepetiin,  kantoliinailuun ja kestovaippailuun. Näiden asioiden tiimoilta ajaudun tiettyjen ihmisten kanssa helposti törmäyskurssille. Ymmärrän hyvin ettei esimerkiksi imetys onnistu kaikilla. Olen kuitenkin vakuuttunut että liian moni imetys loppuu tiedon puutteen vuoksi. Neuvolahenkilökunnalla on todella puutteelliset tiedot imetyksestä. Samoin osassa Suomen synnytyssairaaloista ei saa oikeaoppista imetysohjausta. Jos omassa ystävä- tai perhepiirissäkään ei ole ketään joka osaisi neuvoa imetyksessä, on hyvin todennäköistä että imetys ei onnistu. Toivoisin että yhä useampi äiti löytäisi Imetystukilistan kotisivut. Itse olen saanut sieltä todella paljon hyviä vinkkejä imetykseen, samoin kuin tuttavapiirini imettäviltä äideiltä. Valitettavasti neuvola ei ole imetyksen suhteen tarjonnut minkäänlaista tukea. Voin rehellisesti sanoa, että ellen olisi ottanut imetyksestä selvää ennen Selinan syntymää, olisi imetystaipaleeni kestänyt tuskin kuukauttakaan.

Meillä imetys on jatkunut nyt pian yhdeksän kuukautta. Tarkoituksena on jatkaa niin kauan kuin Selina itse haluaa, vieroituksella ei ole kiirettä koska uskon lapsen itse vieroittavan itsensä kun aika on kypsä. Välillä yösyömiset ja jatkuvat heräilyt väsyttävät, mutta nyt on taas ollut vähän parempia öitä. Perhepeti on helpottanut yösyöttöjen sujumista todella paljon. Nyt sänky alkaa käymään ahtaammaksi kun Selina pyörii jo melkoisesti öisin. Emme kuitenkaan aio siirtää häntä omaan sänkyyn, vaan todennäköisesti hankimme sänkyyn lisätilaa 80 cm:n tai 120 cm:n sängyn verran. Nyt kun mies on työmatkalla, olemme kyllä nauttineet ruhtinaallisesta tilasta kun kahdestaan nukumme :)